IB badass och allt annat som har med matte att göra

Ja, så nu sitter jag här framför min dator, med bloggen uppe för att komma in i en vana av att uppdatera lite mar regelbundet. Fast jag egentligen borde jobba i min matte bok, som ligger ensam, uppslagen på mitt skrivbord bland allt annat "skrot" medan jag sitter här med Looptroop i högtalarna och funderar på livet.
Okej då så djup är jag inte riktigt just nu...
På senaste tiden har jag dock verkligen fått fundera på mycket. Det är nämligen så att jag går på det underbara IB-programmet, som lär ut alldeles för mycket kunskap till för unga människor, och har som ett av mina ämnen psykologi. Och som alla andra IB ämnen så fördjupar sig IB-psykologin i sitt ämna ganska mycket mer än vad "de svenska kurserna" gör, vi läser om allt som kan ha med en människans beteende att göra, vad vi påverkas av biologiskt, socialt och kognitivt. Så för tillfället är min klass på det första, men jag ska inte tråka ut folk här utan komma till ämnet så snabbt jag kan.
Det finns lite saker som är ganska läskiga nu när jag börjat läsa psykologi, det känns så konstigt att vara medveten om att bara enstaka kemikalier, eller kemiska signaler, kan påverka en människa så himla mycket. Det är nästan skrämmande hur lite vi kan styra oss själva egentligen... Och jo, visst kännde jag till det tidigare, att vi hade hormoner osvosv. Fast nu känns det som att det inte går att undvika det, går inte att blunda för det och låtsas som att det knappt har en påverkan. Det är lite som en bitchslap i ansiktet fylld med information om hur du egentligen funkar och att det egentligen inte är "du själv" som styr "dig själv" samtidigt som det är det... Lite av en paradox, eller så är det bara jag som är konstig.
Och bara för att avsluta lite random, men även för att jag har försökt knö in den här informationen någon annanstans fast det passade inte in vart jag än försökte, så kan jag faktiskt medge att IB (speciellt psykologin och kemin) gett mig arbetskador. Ibland när jag gör saker som att slå mig eller någotning liknande, så tänker jag på hur nervimpulsen färdas från, låt oss nu säga mitt finger, upp genom armen till ryggraden och hjärnan, och ja hela den processen. Eller så tänker jag på vilka kemiska reaktioner som uppstår när jag ser något... Så jag känner mig ganska hjärntvättad och borde troligtvis ta det lite lugnt med skola och det där i framtiden :3
Gå och spela eller något :P
StandradToaster

Kommentarer

Anonym

Det där känner jag igen, dock bara till en lägre grad. Det är bara att inse; vi växer upp. Ta bara lite tid för dig själv och larva dig lite emellanåt ^^

17:31:29 / 2011-10-14Name Mail Blog

Trackback
Ladda ner en gratisdesign pĺ www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu